Som diferents, Som com tú!

Unió Sindical de Comandaments Operatius Mossos d’Esquadra

NEIX USCOP: UNIÓ SINDICAL DE COMANDAMENTS OPERATIUS

L’any 2011 va crear-se USPAC. Un nou sindicat de Mossos d’Esquadra, amb una nova manera de fer sindicalisme. Un sindicalisme abocat a la base d’un cos policial que, tot i la seva joventut, ja patia les febleses d’una estructura de comandament mancada de lideratge i totalment sotmesa a les voluntats polítiques. 

USPAC va créixer ràpidament, segurament, perquè la majoria d’aquells que el representaven seguien tenint l’uniforme com a eina de treball. Perquè cada dia estaven al carrer, tastant ben de prop les misèries de l’escala bàsica.

Aquesta manera de fer, només tenia un objectiu, ser el contrapunt a la resta de sindicats que en aquell moment hi havia al Cos de Mossos d’Esquadra. Un contrapunt disposat a lluitar sense complexos contra la maquinària de l’administració: qui feia i desfeia a voluntat, i molt sovint, en connivència amb aquests sindicats.

Han passat 10 anys i USPAC s’ha convertit en l’organització sindical més votada en el vot presencial. I la segona en total, un cop comptat el vot per correu. El seu ha estat un creixement exponencial, gràcies a la feina ben feta, la qual s’ha vist recompensada per la confiança de molts agents de tot el territori.

Aquest creixement no ha estat exempt d’errors o d’objectius encara no aconseguits, però sempre amb la voluntat de fer el millor pel col·lectiu. Evidentment l’aparició d’USPAC va generar i continua generant l’animadversió de tots aquells que volen fer del Cos de Mossos d’Esquadra el seu particular regne de taifes, incloent els sindicats afins. 

Tenint molt clar d’on venim, USPAC vol obrir un nou camí juntament amb tots aquells que durant aquest temps han ascendit dins la organització, mantenint els valors de la base. Uns comandaments eminentment operatius, coberts del lideratge formal dels galons, però també de la sapiència que els ha donat tots els anys que s’han passat patrullant al carrer. 

Uns comandaments que sovint han estat els grans oblidats per les organitzacions sindicals, a qui mai se li ha sabut reconèixer l’incalculable valor de la seva tasca.

Tots aquells que heu estat caps de torn, sabreu del què parlem. El comandament operatiu és el punt on conflueixen totes les responsabilitats i decisions d’un torn. És qui ha de fer la mateixa feina de qualsevol agent o caporal, però assumint la responsabilitat dels que estan sota el seu comandament. Explicarem algunes de les funcions:

  • És a qui tothom demana explicacions; Cap de Torn regional, Cap d’USC, Sots Cap ABP, Cap ABP, Cap de Torn Operatiu Regional,… Però a qui ningú d’aquests, li traurà les castanyes del foc ni assumirà la seva responsabilitat.
  • És qui ha de motivar cada dia als agents, qui els ha de donar suport i solucions tant en la vessant tècnica com operativa. 
  • És qui quan hi ha un incident rellevant, s’ha de plantar al lloc i solucionar el problema de manera impecable, mentre que la majoria dels que el manen estan en un despatx amb l’emissora apagada.
  • És qui ha de lidiar amb els comandaments superiors i la seva falta de lideratge, de coneixements, d’honestedat, de valor,… 

Avui, neix USCOP, un sindicat creat per a tots aquells Comandaments Operatius que comparteixen els valors de la base, que saben què és treballar de policia. Que volen fer del Cos de Mossos d’Esquadra una policia on regeixin els criteris estrictament policials, on es tingui en compte la seva opinió.

Un sindicat creat amb els principis de la USPAC, però amb la voluntat de donar veu i cobrir les necessitats de tots aquells comandaments que es sentin identificats amb allò que defensem.

QUI US REPRESENTAREM, HEM ESTAT AL VOSTRE LLOC. 

ARA, ESTAREM AL VOSTRE COSTAT.

Share This Post

Posts Relacionats

USCOP