Som diferents, Som com tú!

Unió Sindical de Comandaments Operatius Mossos d’Esquadra

EL TRIONF DEL CAOS

Aquest matí, de nou, ens hem despertat amb unes imatges denigrants per qualsevol societat que es consideri mínimament civilitzada. De nou el nostres companys i companyes, mossos d’ esquadra i policies locals, en aquest cas de la localitat de Tiana, han hagut d’abandonar la zona on s’estava fent un “macrobotellon” davant la violència que mostraven els assistents. Una violència contra la policia que, en molts casos, ja s’ ha convertit en part de la seva festa.

Com sempre tindrem dues versions. Ambdues esbiaixades, interessades, hipòcrites, mentideres:

La primera, la dels nostres comandaments, molts dels quals no han fet un detingut en la vida, no s’han vist mai intervenint en una baralla tumultuària, no han hagut de patir en 25 anys de carrera professional ni un insult, ni una agressió. Aquests, qui ens han de defensar, ens diran que és la nostra feina, que és “el què hi ha”, que ells ja han informat a la “regió” i que no poden fer més. Potser si es dignessin a posar- se l’uniforme i treballar un cap de setmana en el torn de nit, els seus arguments serien més sòlids i la seva actitud al defensar-nos, més vehement.

També aquells que parlen d’ aquesta problemàtica als mitjans de comunicació, autèntics professionals de la hipocresia, que formen part d’aquella estirp de comandaments carregats de galons i medalles, que no han patrullat ni un sol dia, però diuen haver-ho fet en èpoques pretèrites on, per cert, els Mossos no teníem competències. Aquests només parlen d’ estadístiques, d’ inversió en hores extres, de dispositius específics per aturar els “botellons” que segons els seus “estudis” baixarà quan faci fred. Déu n’hi do.


La segona, els filòsofs-contertulians de programes de televisió i ràdio, autèntics manipuladors de l’opinió pública, que de l’anècdota en fan notícia, sobretot quan aquesta és quelcom que perjudica la imatge de la policia. Uns autoproclamats gurus de la veritat, acompanyats del seu equip d’ opinadors/es que des dels seus faristols van repartint càtedres en relació a qualsevol tema, però quan es tracta de criticar l’actuació de la policia, les eleven a categoria de dogma. Aquests “semidéus” no tenen aturador, perquè tristament ningú, ni comandaments ni polítics, tenen el valor de dir les coses tal com són.

I són com les imatges ens mostren, 8 companys deixats de la mà de deu per desallotjar grups de 500 persones. Sense recolzament, sense material, sense formació en ordre públic. 8 companys que es juguen la vida perquè a l’endemà la noticia sigui que un agent de policia, en l’exercici de les seves funcions, ha fet caure a una persona al terra.

Unes imatges que mostren quelcom més profund, la pèrdua del principi d’autoritat, l’ incompliment sistemàtic de la llei, la vulneració total a les normes més elementals de convivència, l’ exaltació de lo immoral.


Demòcrit va dir que “tot esta perdut quan els dolents serveixen d’exemple i els bons, de mofa”, no sé què diria aquest home si veiés la situació actual.


Fa temps USPAC ja advertia que aquestes actituds s’ havien instaurat en la nostra societat com quelcom natural, acceptat, tolerat i fins i tot justificat per alguns sectors. Però això és una qüestió de temps, quan tots aquests que avui menystenen la nostra feina i sentin la por esmunyint-se per les seves portes, aleshores exigiran la màxima celeritat de la policia en solucionar el problema i ens preguntaran de manera inquisitiva perquè no havíem fet res abans. Hipòcrites.

Des d’ aquí tot el nostre suport als companys de cada punt del territori que cada dia afronten aquestes i altres situacions amb la màxima professionalitat.
Mossos d’ Esquadra, Policies Locals, Vigilants Municipals. De nou, per tots vosaltres el nostre suport i admiració. Sapigueu que compteu amb nosaltres, més enllà de l’ uniforme, de les idees o afiliacions. La USCOP sempre estarà al costat dels policies, dels que porten l’ emissora encesa.

 

USCOP, ELS QUE HEM ESTAT AL TEU LLOC, ARA ESTEM AL TEU COSTAT

Share This Post

Posts Relacionats

USCOP